Run Magazine Shop

Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. In dit zeer interessante college van de Universiteit van Nederland geeft professor Erik Scherder (bekend van De Wereld Draait Door) antwoord op de vraag: “Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen?”

Volgens professor Scherder zouden ouderen meer moeten worden gestimuleerd om te bewegen. Meer beweging leidt tot een betere lichamelijke conditie. Al in 2006 bleek uit onderzoek dat meer bewegen ook goed is voor geestelijke conditie. Muizen die ’s nachts in een loopwiel rondrennen maken meer nieuwe neuronen aan, hebben een beter leervermogen en een beter langetermijngeheugen dan muizen die geen beweging hebben. In dit interessante college geeft professor Scherder antwoord op de vraag: “Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen?” 

Professor Erik Scherder (1951) is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. De jury schreef onder meer: “Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.”

Meer weten? Lees onze eerdere post: “Hardlopen houdt je jong”.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Een sportief kerstcadeau! Een sportief kerstcadeau!
Een sportief kerstcadeau! Kies dit jaar eens voor een sportief kerstcadeau. Nu meer dan 10.000 producten met fikse kortingen in de Run Magazine Webshop.

MEER INFO / Bestellen