Run Magazine Shop

Hardlopers leven langer, zijn gelukkiger en blijven jong. We schrijven graag over de positieve effecten van hardlopen en een gezonde levensstijl in het algemeen. Afgelopen week was er echter opschudding over een Deens onderzoek. Te veel en fanatiek hardlopen zou de levensverwachting vertragen. Grote onzin zo blijkt.

Volgens het onderzoek bleek dat wekelijks 2-3 uur rennen bijdraagt aan een betere gezondheid. Meer dan vier uur zou echter een negatief effect hebben op de gezondheid. Volgens Maria Hopman hoogleraar integratieve fysiologie aan het Radboud UMC in Nijmegen is het onderzoek “grote onzin”. In een interview met HP/De Tijd zegt ze: “De groep fanatieke sporters die ze noemen bestaat die slechts uit veertig mensen. Dat is wel heel weinig. Veertig mensen, wat is dat nou?”

Uit die groep zijn in de onderzoeksperiode twee mensen overleden. “Maar we weten niet waaraan de mensen zijn overleden. Dat kan ook een ongeval zijn of zelfmoord. Maar het hele onderzoek wordt daar wel aan opgehangen, en zo komt men tot de conclusie dat hardlopen slecht is. Maar bewijs is er niet.” Elke dag bewegen en sporten is volgens Hopman dus ook goed. “Het kan zeker geen kwaad om langer dan vier uur te hardlopen,” zegt ze.

Klik hier voor het volledige interview in HP/De Tijd

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

PureLime Seamless Sport BH PureLime Seamless Sport BH
PureLime Seamless Sport BH De Purelime Seamless Bra Top is een sportieve modieuze sport top. Nu voor € 14,98. Bekijk alle tops en sport bh's in onze shop.

MEER INFO / Bestellen