Run Magazine Shop

Je bent nooit te oud om te beginnen met hardlopen. Uit een onderzoek van het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE blijkt dat ouderen die regelmatig hardlopen, minder energie verbruiken dan leeftijdgenoten die liever op de bank zitten. Hardlopen houdt je jong beweren de onderzoekers.

De onderzoekers lieten een groepen senioren drie keer per week een half uur op de loopband bewegen. Het zuurstofverbruik werd vergeleken met die van wandelende senioren, senioren die met name zitten en een groep twintigers met een gemiddelde conditie.

Hardlopen vertraagt de veroudering

Het zal je niet verbazen dat zij het beter deden dan de wandelende en zittende senioren. Opvallend echter was dat zij zelfs nagenoeg dezelfde energie en zuurstof verbruikten als de groep twintigers. Wandelen is gezond volgens de onderzoekers, maar regelmatig hardlopen vertraagt de veroudering. Hardlopen houdt je jong!

Nog meer lezen over de voordelen van hardlopen?

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Oh, kom er eens kijken ... Oh, kom er eens kijken ...
Oh, kom er eens kijken ... Vraag dit jaar een sportief cadeau van Sinterklaas. Nu meer dan 10.000 producten met fikse kortingen in de Run Magazine Webshop.

MEER INFO / Bestellen