Run Magazine Shop

Hardlopen gaat beter in de namiddag of avond, zo blijkt uit recent onderzoek van de universiteit van Birmingham. Zij stellen dat de ochtend niet het beste tijdstip is voor sportieve lichaamsbeweging. Dus stel je ochtendrondje maar uit en draai je nog een keer lekker om, want later opstaan leidt tot betere sportprestaties in de avond.

De onderzoekers lieten twintig topsporters verspreid over de dag sporten. De sporters moesten aangeven of zij zichzelf een avond- of een ochtendmensen vinden. De ochtendmensen bleken het beste rond het middaguur te presteren. De avondmensen waren om acht uur ’s avonds op hun best. Deze groep presteerde ook nog eens 26% slechter wanneer zij in de ochtend moesten sporten. Opvallend genoeg deden ook de mensen die zichzelf een ochtendmensen vonden het in de ochtend beduidend slechter.

Volgens de onderzoekers is het belangrijk om goed te luisteren naar je biologische klok. ,,De biologische klok heeft zo’n grote impact, omdat vrijwel elke cel een eigen klok heeft. Je lichaam functioneert ’s ochtends anders dan ’s avonds’‘.

Wanneer loop jij op je best? Laat het weten in de comments.

Bron: ad.nl

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Een sportief kerstcadeau! Een sportief kerstcadeau!
Een sportief kerstcadeau! Kies dit jaar eens voor een sportief kerstcadeau. Nu meer dan 10.000 producten met fikse kortingen in de Run Magazine Webshop.

MEER INFO / Bestellen