Run Magazine Shop

Met het toenemende aantal fun runs, obstacle runs, color runs en mud runs gaan hardloopwedstrijden niet meer alleen om het zo snel mogelijk afleggen van een afstand. Het kan echter nog gekker met deze bizarre hardloopwedstrijden! Wij selecteerden vijf zéér bijzondere en unieke loopevenementen.

Wife Carrying World Championships (Finland)

Het Finse Sonkajärvi is jaarlijks het toneel voor het WK Vrouwdragen. Tijdens deze wedstrijd moeten de lopers zich een weg banen door een uitdagend parcours. En dit alles (je raadt het al) met een vrouw op de rug. Leuk detail! De winnaar krijgt het gewicht van de door hem gedragen vrouw uitgekeerd in liters bier. Tenzij je onderweg je vrouw verliest, dan krijg je 15 strafseconden.

The Self-Transcendence 3100-Mile Race (New York)

De Self-Transcendence 3100-Mile Race is de langste hardloopwedstrijd ter wereld. De afstand is maar liefst 4989 (!) kilometer lang. Kleine troost, je mag er 52 dagen over doen. Dit betekent wel dat je bijna 100 kilometer per dag moet lopen. Behalve de forse afstand is ook het parcours nog eens vrij eentonig. Het is namelijk een rondje om een stadsblok in Queens, New York. Om de afstand te halen moet je maar liefst 5649 keer hetzelfde rondje lopen. Het wereldrecord staat op naam van Madhupran Wolfgang Schwerk die er 41 dagen, 8 uur, 16 minuten en 29 seconden over heeft gedaan.

Cooper’s Hill Cheese Roll (Engeland)

Het idee is simpel. Vanaf de top van Cooper’s Hill wordt een Double Gloucester kaas gerold en de lopers rennen achter deze kaas aan. Diegene die de kaas vangt wint. Dit lukt alleen nooit, want de kaas rolt vele malen sneller. Daarom mag degene die als eerste over de finish is zich tot winnaar uitroepen. De wedstrijd is niet zonder risico door het ongelijke oppervlak en de steilheid. Veel deelnemers raken hierbij gewond. Officieel wordt de wedstrijd dan ook niet meer georganiseerd. Officieus vindt hij echter nog elk jaar plaats.

Marathon du Medoc (Frankrijk)

Laat de energierepen en -drankjes bij deze wedstrijd maar thuis. Want wie denkt dat wijn en sport niet samen gaan, moet zich inschrijven voor de Marathon du Medoc. Bij deze bijzondere marathon zijn de verzorgingsposten voorzien van wijn, oesters, kaas, vlees en andere lekkernijen. Je leest het goed, wijn. De route voert langs wijngaarden en kastelen in de Bordeaux. Of het gezond is om beschonken een marathon te volbrengen laten we in het midden, maar een prestatie is het zeker. Zelf meedoen? Meld je dan snel aan, want rennen en drinken is blijkbaar populair in Frankrijk. Lees hieronder meer bizarre hardloopwedstrijden.

Krispy Kreme Challenge (New York)

Bij de Krispy Kreme Challenge draait het ook om eten. Bij dit jaarlijkse liefdadigheidsevenement is het de bedoeling dat de deelnemers een parcours afleggen van 2,5 mijl naar de Krispy Kreme Doughnuts winkel. Hier moeten ze een dozijn donuts naar binnenwerken, om daarna terug te sprinten naar de start. En dit alles binnen het uur. Gezamenlijk eten de lopers meer dan een een halve ton aan donuts. Het is waarschijnlijk de enige wedstrijd waarbij je meer calorieën binnen krijg dan dat je verbrand.

Lees nog meer over bizarre hardloopwedstrijden:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Meet je progressie met een sporthorloge Meet je progressie met een sporthorloge
Meet je progressie met een sporthorloge Meet je afstand, snelheid of hartslag met een van onze sporthorloges. We hebben een ruim aanbod met o.a. de merken Garmin, Polar, Fitbit en TomTom.

MEER INFO / Bestellen