Run Magazine Shop

Vijf bijzondere marathons die een ware uitdaging zijn voor elke lange afstand loper. Voor op je bucketlist!

bucketlist-everestmarathon

Everest Marathon
De hoogste marathon ter wereld loop je in Nepal. Een spectaculair trailparcours dat begint op ruim vijf duizend meter hoogte. Een medische keuring is daarom vereist om mee te mogen doen, en je moet ook oppassen voor hoogteziekte. Deze wedstrijd is dus alleen voor echte diehards. Klein detail, om de start te bereiken moet je eerst een 14-daagse (!) trektocht per voet afleggen.

bucketlist-big-five-marathon

Big Five Marathon
Een pittige marathon door de heuvels van het Entabeni Game Reserve in Zuid-Adrika. De uitzichten zijn wonderschoon. Een gevarieerd landschap vol wilde dieren. Je moet dus niet gek op kijken als je wordt ingehaald door een antilope.

bucketlist-great-wall-marathon

Great Wall Marathon
Hou je van een beetje klimmen? Dan is de Great Wall Marathon in China misschien wat voor jou. Naast een marathon afstand moet je ook nog ruim vijfduizend treden beklimmen. Je wordt tijdens deze martelgang wel beloond met prachtige vergezichten van de muur, schilderachtige dorpen en rijstvelden.

North Pole Marathon
Je dacht dat het hier koud was? Op 9 april kun je aan de start staan van de North Pole Marathon, ’s werelds ‘coolste’ marathon. De ruim 42 kilometer leg je af bij een temperatuur van zo’n 30-40 graden onder nul. Deze extreme marathon is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Al was het al vanwege het inschrijfgeld van 13.500 euro. Maar gaaf is het wel!

bucketlist-petra

Petra Desert Marathon
Is dat toch iets te koud voor je? Kies dan voor de Petra Desert Marathon door de woestijn van Jordanie. Je begint in de historische stad Petra en loopt vervolgens door de dorre woestijn. Een prachtig maandlandschap. Mocht de marathon afstand te veel voor je zijn, dan kun je ook kiezen voor de halve.

Waar zou jij nog wel eens willen hardlopen?

We schreven nog veel meer over de marathon:

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Asics Hardloopschoenen met 25% korting Asics Hardloopschoenen met 25% korting
Asics Hardloopschoenen met 25% korting Nu meer dan 200 hardloopschoenen van topmerk Asics, met kortingen vanaf 25%. Ook op nieuwe modellen. Bekijk ze in de shop.

MEER INFO / Bestellen