Zo verlies je gewicht met hardlopen

Run Magazine Shop

Hardlopen is een goede manier om gewicht te verliezen, maar soms blijft het gewenste effect uit. Volgens de Amerikaanse marathoncoach Eric Orton hoeven we niet meer of sneller te lopen, maar moeten we onze loopsessies slimmer aanpakken.Afvallen met hardlopen? Lees deze vijf tips uit zijn boek ‘The Cool Impossible’.

Afvallen met hardlopen volgens Eric Orton

 1. Doe het rustiger aan
  Als je vindt dat je te weinig gewicht verliest, kan het helpen om het rustiger aan te doen: ‘Je hebt wellicht de neiging om te hard te trainen, maar het is tijdens periodes van rust en herstel dat je lichaam zich weer opbouwt en ook dan verlies je gewicht. Dus als je hard getraind hebt, loop dan een week maar half zoveel dan gewoonlijk’.
 2. Loop consequent en frequent
  Niet elke looptocht moet snel en lang zijn. ‘Probeer het gemakkelijk te houden, zodat je ervan kan genieten’, zegt Orton. ‘Consequent en frequent lopen is het belangrijkst als je wil afvallen. Loop dus minder, maar vaker: ga vier of vijf keer een half uur lopen in plaats van drie keer per week 45 minuten’.
 3. Wissel af
  Wil je toch intensiever trainen, wissel dan korte en snelle inspanningen af met wandelen of rustiger lopen. ‘Als je intensiteit wil opbouwen, probeer dan een heuvel op te lopen of te trainen op een loopband. Heuvels vragen meer van je spieren en zorgen ervoor dat je intenser kan trainen, met minder impact’.
 4. Varieer
  Probeer variatie te zoeken. Denk aan een andere omgeving, ondergrond of training. ‘Daag je lichaam uit, zorg voor een element van verrassing. En neem altijd een paar loopschoenen mee als je een nieuwe stad bezoekt’.
 5. Ga crosstrainen
  Combineer het lopen met andere sporten, zoals spieroefeningen of zwemmen. ‘Zwemmen is een heel goede activiteit om te combineren met lopen en zorgt ook voor een vorm van herstel, zoals een massage’.

Meer weten? In het boek ‘The Cool Impossible’ van Eric Orton vind je meer tips of lees ons artikel ‘Afvallen en hardlopen

Afvallen met hardlopen? Met deze tips blijf je fit en op gewicht:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Oh, kom er eens kijken ... Oh, kom er eens kijken ...
Oh, kom er eens kijken ... Vraag dit jaar een sportief cadeau van Sinterklaas. Nu meer dan 10.000 producten met fikse kortingen in de Run Magazine Webshop.

MEER INFO / Bestellen