Run Magazine Shop

Hardlopers weten het natuurlijk al langer. De banaan zit boordevol natuurlijke energie. Het is zelfs zo’n energiebom, dat wanneer je er twee eet je genoeg energie verzameld hebt om anderhalf uur hard te lopen. De banaan kan echter veel méér dan je energiepeil een opkikker geven.

Banaan, goed voor hardlopers

Onlangs werd aangetoond dat bananen een behoorlijk grote invloed op je lichaam kunnen hebben. De meest opmerkelijke uitkomsten:

  • Vergelijk een banaan eens met ander fruit zoals de appel. Bananen bevatten tweemaal meer mineralen en koolhydraten, driemaal meer fosfor, viermaal meer proteïne en zelfs vijf keer meer vitamine A en ijzer.
  • Bananen helpen ook tegen katers. Een bananenmilkshake met honing kalmeert de maag, verhoogt de bloedsuikerspiegel om de alcohol sneller af te breken en hydrateert het uitgedroogde lichaam ook nog eens.
  • Depressieve mensen zijn gebaat bij de tryptofaan die in deze gele fruitstukken zit. Deze stof werkt direct op de hersenen, waardoor je eenvoudiger zal ontspannen waardoor je stemming direct verbetert.
  • Last van muggenbeten? Het enige wat je moet doen is de binnenkant van bananenschillen over de muggenbulten wrijven, en je zal direct zien dat de zwellingen en jeuk een stuk minder worden.
  • Bananen zijn een rijke bron van vitamine B6, die de mogelijkheid biedt om de bloedsuikerspiegel te reguleren en je humeur te verbeteren.
  • Regelmatige consumptie van bananen kan je helpen bloedarmoede te bestrijden vanwege het hoge ijzergehalte.
  • Bekijk de hele lijst met voordelen hier.

Meer weten over gezonde voeding?

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Heb jij nog genoeg energie? Heb jij nog genoeg energie?
Heb jij nog genoeg energie? In onze shop vind je nu ook energie gels, vitamen, supplementen, carboloaders en meer sportvoeding. Voor extra energie en snel herstel.

MEER INFO / Bestellen