Run Magazine Shop

Spoel die smerige bietensap maar door de gootsteen en stap over op chocolade. Wij hebben drie wetenschappelijk redenen waarom chocolade goed is voor hardlopers.

Chocolade, goed voor hardlopers!

1. Goed voor hart- en bloedvaten

De goede werking van bietensap is bekend. Hardlopers drinken massaal dit rode goedje vanwege de goede werking op hart- en bloedvaten. Dit komt door de stikstofmonoxide die aangemaakt wordt bij het drinken ervan. Door de inname van cacao stijgt de productie van stifstofmonoxide echter ook, waardoor de bloedvaten soepeler en wijder worden. Miriam van Reijen zocht het uit. Lees haar verhaal op Losseveter.nl.

2. Goed voor de hersenen

Donkere, pure chocolade is geweldig voor de hersenen. Volgens onderzoek van neuropsycholoog Diane Roberts Stoler verbetert het je geheugen en gaat het depressies tegen. De stof flavonol die in cacao zit is verantwoordelijk voor dit positieve effect. Pure cacao is zelfs nog beter, maar wellicht ook te bitter voor de meeste mensen. Kies daarom minimaal 85% cacao.

3. Goed voor je hart

Dit zelfde stofje heeft ook positieve effecten voor je hart. Een aantal wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat een kleine hoeveelheid pure chocolade per dag, de kans op een hartaanval vermindert. Vele gezondheidsvoordelen dus, maar met mate uiteraard, want het bevat ook veel vet. Geniet ervan!

Meer voedingstips en recepten voor hardlopers:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Oh, kom er eens kijken ... Oh, kom er eens kijken ...
Oh, kom er eens kijken ... Vraag dit jaar een sportief cadeau van Sinterklaas. Nu meer dan 10.000 producten met fikse kortingen in de Run Magazine Webshop.

MEER INFO / Bestellen