Run Magazine Shop

Gezonde voeding is belangrijk om goed te kunnen presteren op de weg. Dat gezond eten ook superlekker kan zijn, bewijzen we met deze 7 heerlijke recepten voor hardlopers!  Snelle en makkelijk te maken maaltijden die we selecteerden van de vele inspirerende food- en hardloopblogs.

Recepten voor hardlopers

Salade met amaranth, zoete aardappel en granaatappel

“Zoals de foto eruit ziet, zo smaakt ‘ie ook; heel erg lekker!” belooft Jessica van Eatrunlove.nl. Een winterse salade door de zoete aardappel, maar de granaatappel maakt het wel heel erg fris. Zelf vervangt ze ook vaak de amaranth voor quinoa en de zoete aardappel voor pompoen. “Hangt er net vanaf wat ik in huis heb voor ingrediënten.”

Recept

 

Maak je eigen granola

De dames van Justkeeprunning.nl hebben een lekker recept voor je eigen ontbijt. Dit granola recept is erg lekker en supersnel te maken: “Het grote voordeel van zelf je granola maken is dat je weet wat erin gaat, het aantal suiker, wel of geen noten, helemaal zoals jij wil.”

Recept

 

Raw Spring Rolls

Runninglau heeft een heerlijke variatie voor de lunch: “Deze springrolls zijn niet alleen een gezonde vervanger voor brood en makkelijk te maken, je zou ze eventueel ook de dag ervoor kunnen maken en mee kunnen nemen naar je werk. Super easy!” 

Recept

 

Salmon Salad

Een zomerse salade met zalm van Yasmin van Urbanrunners.nl: “Iedereen weet nu dat we toch echt die vetten nodig hebben. De gezonde soort natuurlijk. Het levert duurzame energie. En ja… je hebt zelfs vetten nodig om vet te verbranden! Getting hungry already?”

Recept

 

Pasta met garnalen

“Deze zoete aardappel pasta met garnalen is echt fantastisch!” aldus Jenny van Girlslove2run.com. “Ik wilde eens een andere pasta. Ik had nog zoete aardappel in huis en dacht.. waarom niet?! Ik ben ermee gaan experimenteren en kwam uit op dit geniale recept. Super snel klaar, simpel en lekker!”

Recept

 

Gegrilde groenten met makreel

Een heerlijk zomers recept met makreel op de weblog van Glow Magazine. Makreel zit boordevol omega-3-vetzuren en bevat veel proteïne, maar ook mineralen als calcium, fosfor en magnesium en vitamine A, D, K, B12 en C. Deze vette vis is dus vet gezond! Eet makreel met een flinke portie groenten en je hebt een geweldig gezonde en lekkere maaltijd.

Recept

 

Courgette Soep

Soep, niet alleen is het super makkelijk te maken en kun je er meerdere dagen van eten, het is ook nog eens super gezond. Zeker deze lekkere courgette soep van Stacey.

Recept

Meer voedingstips en recepten voor hardlopers:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Een sportief kerstcadeau! Een sportief kerstcadeau!
Een sportief kerstcadeau! Kies dit jaar eens voor een sportief kerstcadeau. Nu meer dan 10.000 producten met fikse kortingen in de Run Magazine Webshop.

MEER INFO / Bestellen