Run Magazine Shop

De meeste langeafstandlopers krijgen hier vroeg of laat een keer mee te maken: blauwe teennagels. Hoe komt dit en wat kun je er aan doen?

Ondanks dat het geen ernstige blessure is, kan deze wel erg vervelend zijn. Soms kan er zelfs een bonkend gevoel in de tenen optreden. Een blauwe nagel krijg je bij te veel druk op het nagelbed. Hierdoor ontstaat er een bloeding onder de nagel. De nagel sterft vervolgens af en onder de nagel groeit geleidelijk een nieuwe nagel. Bij een grote teen kan dit wel een jaar duren.

Hoe kun je een blauwe nagel voorkomen?

  • De meest voorkomende oorzaak is een te krappe hardloopschoen. Je voet heeft de neiging om wat uit te gaan zetten bij het hardlopen. Wanneer je niet voldoende ruimte hebt voorin de schoen, dan zal deze tegen de voorkant stoten, met uiteindelijk een bloeding tot gevolg. Laat je dus goed adviseren bij het kopen van een hardloopschoen. Lees ook onze tips in het artikel: “In 4 stappen naar de ideale hardloopschoen”
  • De extra druk op het nagelbed kan ook ontstaan doordat je tenen wat krom staan en er daardoor extra druk op de nagel komt te staan bij het afwikkelen van de voet. De nagels goed kort houden is dan het beste advies.
  • Het kan ook zijn dat je veters niet strak genoeg zijn vastgebonden en je daardoor teveel schuift in je schoenen. Hierdoor drukken je nagels steeds tegen de voorkant van je schoen. Klik hier voor een korte video hoe je het beste je veters kunt strikken en nooit meer schuift in je schoenen.
Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Een sportief kerstcadeau! Een sportief kerstcadeau!
Een sportief kerstcadeau! Kies dit jaar eens voor een sportief kerstcadeau. Nu meer dan 10.000 producten met fikse kortingen in de Run Magazine Webshop.

MEER INFO / Bestellen