7 onmisbare items voor de lange-afstandloper

Run Magazine Shop

Om hard te lopen heb je niet veel nodig. Je trekt je schoenen aan en rent naar buiten. Wanneer je voor een lange duurloop gaat, is het echter handig om wat extra dingen mee te nemen. De volgende 7 items zijn voor ons onmisbaar op de lange afstand.

special-lange-duurloop

 1. GPS Horloge
  De lange duurloop wil je op een rustig en zo constant mogelijk tempo lopen. Een GPS horloge is hierbij een onmisbaar instrument. Het zorgt ervoor dat je niet te hard van start gaat en het helpt je om tempo vaster te worden. Daarnaast is het natuurlijk prettig om te weten hoeveel kilometers je nog te gaan heb.
 2. Telefoon
  In plaats van een GPS horloge kun je natuurlijk ook een app op je telefoon gebruiken om jouw tempo en afstand in de gaten te houden. Het is echter ook een fijn idee dat je altijd iemand kunt bereiken, mocht je onverhoopt (ver van huis) door een blessure niet meer verder kunnen. Loop je graag met muziek, dan is je telefoon natuurlijk helemaal onmisbaar.
 3. Zonnebril
  Een sport- of zonnebril is onmisbaar wanneer je vele kilometers je de zon recht voor je hebt. Wij nemen hem voor de zekerheid altijd mee. Zeker in de winter met een laaghangende zon.
 4. Zakdoekjes
  Elke lange-afstandloper krijgt er helaas wel een keer mee te maken. Maag- of darmproblemen onderweg. Aangezien je nooit weet of je onverhoopt een sanitaire stop moet maken, stoppen wij altijd een paar zakdoekjes in onze zak.
 5. Energie
  Wanneer je meer dan anderhalf uur gaat lopen is het aan te raden om onderweg je glycogeen aan te vullen. Dit kan in de vorm van energiegels of een energiebar. Deze zijn compact en daardoor makkelijk bij je te dragen.
 6. Drinken
  Een absolute must wanneer je een lange afstand gaat lopen. Het is van belang om goed gehydrateerd te blijven. Om je sportdrank makkelijk mee te nemen, zijn er handige drinkgordels of rugzakken op de markt.
 7. Geld
  Wij nemen altijd een klein beetje geld mee. Mocht je onverhoopt ergens stranden is het een fijn idee dat je altijd nog de bus of een taxi terug naar huis kunt nemen.

Update!

Bedankt voor alle tips via mail, twitter, Facebook (groepen) en de comments hieronder.
Jullie hebben de lijst nog aangevuld met de volgende items:

 • Identiteitsbewijs
 • SOS coin voor in je veters / naamplaatje
 • Dextro
 • Banaan of ander fruit
 • Huissleutels
 • OV chipkaart
 • (Blaar)pleisters

Mis je nog bepaalde items? Vul de lijst aan in de comments.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

600+ Hardloopschoenen 600+ Hardloopschoenen
600+ Hardloopschoenen In de Run Magazine Shop zijn de nieuwste modellen toegevoegd. Je hebt keuze uit meer dan 600 hardloopschoenen van alle grote merken.

MEER INFO / Bestellen