Run Magazine Shop

Lichaamsgewicht (bodyweight) oefeningen zijn voor hardlopers ideaal om toe te voegen aan de training. Eén van de meest effectieve oefening die je kunt doen is planking. Met een relatief korte inspanning kun je grote resultaten boeken. Vijf redenen waarom ook jij moet gaan ‘planken’.

 1. Je voorkomt blessures
  Met planken train je voor een groot gedeelte de buikspieren. Deze spiergroep zit niet aan bot vast, waardoor het ondersteuning moet geven voor de gehele rug en wervelkolom. Planken zorgt voor een sterke ondersteuning rond je (boven)rug en speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van blessures.
 2. Je loophouding verbetert
  Door het doen van plank-oefeningen werk je aan een rechte en stabiele houding. Het belangrijkste voor een efficiënte loophouding is rechtop hardlopen. Door een sterkere core wordt het vanzelf makkelijker om je rechte positie aan te houden.
 3. Je krijgt een betere balans
  Sterke buikspieren zijn essentieel om het lichaam in balans te houden. Heb je moeite met het lang op één been blijven staan? Dan is het belangrijk om die spiergroep beter te gaan trainen. Met een betere balans, ga je beter hardlopen.
 4. Je prestaties verbeteren
  Met krachtige spieren en een betere loophouding gaan je loopprestaties met sprongen vooruit.
 5. Grote resultaat, met een korte inspanning
  Met planking creëer je krachtige buikspieren. De oefening is vele malen effectiever dan de traditionele crunches. Met een relatief korte inspanning kun je dus grote resultaten boeken.

Meer oefeningen?
Klik hier voor 5 oefeningen om je core te trainen,
de 30 minuten core workout of 4 oefeningen voor supersterke benen.

Plank oefeningen

five-minute-plank-workout

Bron: Darebee

plank-workout-copy

Bron: WomensHealth

Meer oefeningen?
Klik hier voor 5 oefeningen om je core te trainen,
de 30 minuten core workout of 4 oefeningen voor supersterke benen.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Een sportief kerstcadeau! Een sportief kerstcadeau!
Een sportief kerstcadeau! Kies dit jaar eens voor een sportief kerstcadeau. Nu meer dan 10.000 producten met fikse kortingen in de Run Magazine Webshop.

MEER INFO / Bestellen