Run Magazine Shop

Voor de beginnende én gevorderde hardloper is het belangrijk om de juiste hardloopschoenen te dragen. Hiermee verklein je de kans op blessures. In vier stappen naar de ideale hardloopschoen.

  1. Laat een voet- en loopanalyse maken. In de meeste hardloopspeciaalzaken wordt het hardlopen, op een neutrale testschoen, opgenomen met een speciale high-speed camera. Hiermee wordt de beweging van het enkelgewricht goed zichtbaar. Uit de opname blijkt of je neutraal loopt, overproneert of supineert. Dit bepaalt wat voor type hardloopschoen je nodig hebt.
  2. Als je weet voor soort schoen je nodig hebt, probeer dan een aantal modellen uit. Draag sportsokken, en pas altijd beide schoenen. De schoen moet je voet goed omsluiten, maar niet te krap zitten. Zeker niet bij de tenen. Kijk en voel wat bij jou past.
  3. Schoen aan? Probeer er dan altijd even een stukje op hard te lopen, zodat je de schoen goed kunt testen. Vind je een wat buigzamer of wat stijvere schoen juist fijn? Wil je meer of minder demping? Wat voelt prettig? Laat met de nieuwe schoen ook altijd een nieuwe video maken.
  4. Een goede schoen is belangrijk om blessures te voorkomen, maar je loopstijl is nog bepalender. Hoe loop je? Je houding, voetlanding en de manier waarop je je voet afwikkelt zijn minstens zo belangrijk. Laat je bijvoorbeeld door een hardlooptrainer eens adviseren over je loopstijl.

In onze shop vind je 1000+ hardloopschoenen met korting! Klik hier!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone


Afvallen of op zoek naar gezonde recepten? Bekijk deze e-books.

Een sportief kerstcadeau! Een sportief kerstcadeau!
Een sportief kerstcadeau! Kies dit jaar eens voor een sportief kerstcadeau. Nu meer dan 10.000 producten met fikse kortingen in de Run Magazine Webshop.

MEER INFO / Bestellen